Blog

Stresszlevezetés kreativitással

2022.06.28 12:15
Stresszlevezetés kreativitással

Gyakran előfordul, hogy különböző intenzitású stresszhatások érnek minket. Fontos, hogy tudjunk feltöltődni, kikapcsolódni.

Kiváló alternatíva erre, az alkotó tevékenység, melynek otthonunkban, irodában, utazás és nyaralás alatt, lényegében bárhol hódolhatunk.

Kreativitás = alkotó gondolkodás. Új dolgokat hozunk létre, adott dolgokat új nézőpontból közelítünk meg, alkalmazkodunk az új körülményekhez.

A feszültség oldására nagy szükségünk van. Félünk a munkahelyünk elvesztésétől, aggaszt a jövőnkkel kapcsolatos bizonytalanság, aggódunk a gyermekeinkért, félünk attól, hogyan tudunk helytállni a mindennapi helyzetekben, megfelelni az iskolában, megfelelni másoknak stb.

Az alkotó tevékenység oldja a feszültséget, a kreatív hobbik gyakorlása kifejezetten jó hatással lehet ránk, segít abban, hogy a szorongás ne uralkodjon el rajtunk.

Amikor kreatívkodásba kezdünk a figyelmünk a külső dolgokról a folyamatra terelődik, koncentrálunk, elmélyülünk abban, amit csinálunk. Ilyenkor kiszakadunk a mókuskerékből, megnyugszik az elménk és képesek vagyunk elengedni a negatív gondolatokat és érzéseket. A mágneses golyókkal való alkotás során a színek, a mozdulatok és a golyók összetapadásának kattanó hangja oldhatják a feszültséget.

Felszabadítóan hat ránk továbbá az elvárások hiánya is, hiszen a kreativitás terén nincs elvárás, kötelezettség, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat, és élvezzük, amit éppen csinálunk! 

A mágneses golyókkal való alkotás közben szabadjára engedhetjük érzéseinket, aminek így csökken az intenzitása. A dolgos mindennapokban hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy néha ki kell szakadnunk a feladataink, kötelességeink sorából, hogy ellazuljunk és feltöltődjünk.

Vannak, akik a fokozott stressz hatására a külvilágra zúdítják a feszültséget, türelmetlenek és kiabálnak, agresszívvé válnak. Számukra az alkotás folyamata biztosíthatja a forrongó negatív érzések levezetését. Akik pedig inkább magukba folytják a feszültséget, a kreatív tevékenység segíthet kiengedni azt.

A kreativitás a pozitív érzelmeket önmagukban is felerősíthetik.

A mágneses golyóval való játék családunkkal, gyerekekkel, párunkkal, barátunkkal közös programnak is kiváló. Együtt is alkothatunk szeretteinkkel, megmutathatjuk egymásnak az egyedi és különleges alkotásokat. A pozitív élményt megosztani pedig mindig nagy öröm. Ha kedvesünkkel, barátunkkal vagy családunkkal szeretnénk minőségi időt tölteni, a mágneses golyóval való alkotás azért is remek alternatíva, mert nem igényel speciális helyet vagy egyéb drága kiegészítő kellékeket, eszközöket. Az újszerű tevékenység közös megtapasztalása pedig erősítheti a kapcsolatot és izgalmat csempészhet bele. 

A mágneses golyókkal bárki gazdagodhat sikerélménnyel, nincs mitől tartanunk akkor sem, ha bizonytalanok vagyunk a képességeinket illetően vagy nincs még tapasztalatunk benne. A csomagban található használati útmutatóban ábrákkal szemléltetve megmutatjuk az alapokat és ötletadónak néhány egyszerűen létrehozható figurát: pl. a gömböt, a piramist és a kockát. Ezután pedig már csak a képzeletünk szabhat határt. Az > Inspiráció oldalon pedig folyamatosan bővülő és frissülő tartalmak találhatók, képek és videók egyaránt.

Mindenképpen érdemes kipróbálni a mágnesgolyókkal való alkotást, hiszen amellett, hogy szórakoztató a mentális és lelki egészségünkre is jótékony hatást gyakorolhat.